Oxalis Catering

ΠΡΟΦΙΛ

Γιάννης
Μιχαλόπουλος

OXALIS CATERING
Oxalis Catering

Δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης εδώ και πολλά χρόνια. Ξεκίνησε σαν σερβιτόρος, barista και λάτρης του espresso, όμως αυτό που τελικά τον γοήτευσε περισσότερο ήταν τα αποστάγματα και η ανάμειξη υλικών. Τα cocktails και το bartending έγιναν ο τρόπος ζωής του.

Εργάστηκε σαν bartender και bar manager σε εστιατόρια και μπαρ στην Αθήνα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Εδώ και 6 χρόνια είναι ιδιοκτήτης της δικής του επιχείρησης εστίασης, όμως η αναζήτηση του δεν σταματά εδώ.

Συνεχίζει δυναμικά. Η λατρεία του για το διαφορετικό, το ωραίο, το φρέσκο, το διαλεχτό, το ιδιαίτερο, τον βάζει στη διαδικασία ενασχόλησης με νέες δραστηριότητες. Η πολύχρονη εμπειρία του στην εστίαση, ταυτόχρονα με την επιθυμία του να υλοποιήσει ιδέες πρωτότυπες και σύγχρονες, τον οδηγεί στο επόμενό του βήμα. Αποφασίζει να κάνει τη διαφορά στο χώρο του catering και των εκδηλώσεων και παρουσιάζει στην ελληνική γαστρονομία το Oxalis Catering.

Παντελής
Λογοθέτης

OXALIS CATERING
Oxalis Catering

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη μαγειρική πέρασε από διάφορες φάσεις. Στην αρχή, του κίνησε το ενδιαφέρον η ιδέα της μετατροπής της πρώτης ύλης. Η δημιουργικότητα και η φαντασία που χρειάζεται για να μετασχηματίσει κανείς μία ομάδα από διαφορετικά και ασύνδετα μεταξύ τους συστατικά, σε ένα δεμένο γευστικό σύνολο.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη γαστρονομία και για ένα διάστημα εργάστηκε στην Αθήνα. Θέλοντας να επεκτείνει τους ορίζοντές του, ταξίδεψε στην Ευρώπη. Εργάστηκε σαν μάγειρας στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη. Στις κουζίνες των ευρωπαϊκών εστατορίων αγάπησε τη μαγειρική σαν διαδικασία, σαν διεργασία ανάμειξης της γνώσης, της ικανότητας και της έμπνευσης.

Εκπαιδεύτηκε σε σύγχρονες τεχνικές και ήρθε σε επαφή με τις τελευταίες τάσεις και απόψεις στη γαστρονομία, όπως το zero waste cooking. Δηλαδή, την έξυπνη και δημιουργική μαγειρική η οποία προσεγγίζει την τροφή τελείως διαφορετικά και χρησιμοποιεί σχεδόν το 100% της πρώτης ύλης.

Είναι λάτρης της μεσογειακής κουζίνας. Δημιουργεί πιάτα που ενσωματώνουν τοπικές γεύσεις και αρώματα χρησιμοποιώντας όμως ευρωπαϊκές τεχνικές και τεχνοτροπίες. Το Oxalis Catering δημιουργήθηκε από την επιθυμία του να διοχετεύσει τις ιδέες του, την έμπνευσή του και τη γνώση από τις σπουδές και τα ταξίδια του για να προσφέρει υπηρεσίες ιδιαίτερης και πρωτότυπης μαγειρικής.